Lustrumopera Thijl

17 juli 19:30

De wereld van vandaag heeft een Thijl nodig!

Muziek, historie, actualiteit, feest. In Thijl komt het samen. Deze spectaculaire Nederlandse opera over de zestiende-eeuwse geuzenleider Thijl Uilenspiegel slaat een brug tussen de Tachtigjarige Oorlog en de wereld van vandaag.

Die wereld heeft een Thijl nodig: een nar en held tegelijk. Met zijn moed, humor en muziek neemt hij mensen mee in zijn strijd voor recht en vrijheid. Hij komt erachter dat elke strijd, ook voor de meest oprechte idealen, zijn prijs kent. Toch staan Thijl en zijn geuzen voor hoop, moed en plezier.

Thijl is een opera van Jan van Gilse, die in de zomer van 2018 voor het eerst sinds 1980 te beleven is. Thijl treedt buiten de gangbare zalen en maakt zich het podium en alles eromheen eigen.

Thijl is de nieuwe productie van Stichting LustrumOpera, bekend van Rheingold op de Rijn (2013). Het Utrechtsch Studenten Concert, dat in 2018 haar 195-jarig bestaan viert, werkt in deze productie samen met een professionele cast en artistiek team. Dit geheel wordt aangevuld met lokale cultuurverenigingen en enthousiastelingen, die meedoen in de productie.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op http://www.thijl2018.nl/