Orkest

Het Utrechtsch Studenten Concert repeteert iedere maandagavond in Parnassos onder leiding van dirigent Bas Pollard. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest. Via een auditie zijn de orkestleden toegelaten tot het USConcert, waarna een studententijd vol muziek en gezelligheid verzekerd is. Het USConcert zet als studentenorkest bestaande uit amateurs, originele projecten neer; van een concert in een vrachtschip tot in het Concertgebouw, van muziek van Mahler tot muziek geschreven door levende componisten en van tournees in Budapest tot tournees in Macedonië. Kortom, het USConcert zit vol verassingen. 

Binnen het orkest zijn vele commissies: van de kamermuziek- tot de feestcommissie. Ook de buitenlandse tournee wordt georganiseerd door de orkestleden zelf. Ieder jaar kiest de reiscommissie een andere bestemming. Het orkest heeft zelfs een eigen ledenblad! Zo zijn alle 120 orkestleden naast de muziek ook op andere manieren aan het orkest verbonden. Het is niet voor niets dat sinds de 193 jaar dat het orkest bestaat, er al een aantal USC-baby’s zijn geboren.

Wil jij de energie van het USConcert voelen? Kom meespelen of kom luisteren naar een van onze concerten.

 

´Het orkest zal maandag compleet anders klinken!”

Dirigent Bas Pollard na een kamermuziekdag waarbij orkestleden in kleine ensembles een dag lang muziek hebben gemaakt om dit ’s avonds aan elkaar voor te spelen.

 

Mr. J.H.C. van Zanen
Burgemeester van Utrecht

Janine Jansen
Violiste

Prof. Dr. B. van der Zwaan
Rector Magnificus Universiteit Utrecht

Jurjen Hempel
Dirigent

Mevr. Drs. G.T.C. Bonhof
Ex-voorzitter College van Bestuur Hogeschool Utrecht

Herman van Veen
Kunstenaar en musicus

Dhr. J. Daalmeijer
Voorzitter Raad voor Cultuur

Remy van Kesteren
Harpist

Frans Vreeke
Directeur TivoliVredenburg

Dr. L.J. Wagenaar
Familie componist J. Wagenaar

Mr. H. Uniken Venema
Ex-president Rechtbank Utrecht

Anthony Heidweiller
Bariton