Orkest

Het Utrechtsch Studenten Concert repeteert iedere maandagavond in Parnassos onder leiding van dirigent Bas Pollard. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest. Via een auditie zijn de orkestleden toegelaten tot het USConcert, waarna een studententijd vol muziek en gezelligheid verzekerd is. Het USConcert zet als studentenorkest originele projecten neer; zo heeft het orkest een lustrumopera opgevoerd op een vrachtschip, maar ook heeft het gespeeld in het Concertgebouw. Het repetoire is ook divers: van Mahler tot muziek geschreven door levende componisten. Het Orkest gaat ook graag op tournee naar te gek gave locaties zoals Macedonieë, Budapest, Milaan of Parma.

Binnen het orkest zijn vele commissies: van de kamermuziek- tot de feestcommissie. Ook de buitenlandse tournee wordt georganiseerd door de orkestleden zelf. Ieder jaar kiest de reiscommissie een andere bestemming. Het orkest heeft zelfs een eigen ledenblad! Ook worden er cycling-dinners georganiseerd, of gaat het orkest apekooien in een gymzaal. Nog een noemenswaardige buitenorkestelijke activiteit is dat afgelopen jaar de interorchestrale voetbaldag in Leiden met verve gewonnen is door kanjers van het USConcert. Zo zijn alle  orkestleden naast de muziek ook op andere manieren aan het orkest verbonden. Het is niet voor niets dat sinds de 195 jaar dat het orkest bestaat, er al een aantal USC-baby’s zijn geboren.

Wil jij de energie van het USConcert voelen? Kom meespelen of kom luisteren naar een van onze concerten.

 

´Het orkest zal maandag compleet anders klinken!”

Dirigent Bas Pollard na een kamermuziekdag waarbij orkestleden in kleine ensembles een dag lang muziek hebben gemaakt om dit ’s avonds aan elkaar voor te spelen.

 

Mr. J.H.C. van Zanen
Burgemeester van Utrecht

Janine Jansen
Violiste

Prof. Dr. B. van der Zwaan
Rector Magnificus Universiteit Utrecht

Jurjen Hempel
Dirigent

Mevr. Drs. G.T.C. Bonhof
Ex-voorzitter College van Bestuur Hogeschool Utrecht

Herman van Veen
Kunstenaar en musicus

Dhr. J. Daalmeijer
Voorzitter Raad voor Cultuur

Remy van Kesteren
Harpist

Frans Vreeke
Directeur TivoliVredenburg

Dr. L.J. Wagenaar
Familie componist J. Wagenaar

Mr. H. Uniken Venema
Ex-president Rechtbank Utrecht

Anthony Heidweiller
Bariton